RION hivatalos disztribútor

A RION-ról

Rion Co.,Ltd.

rionlogo

rionheadofficeKözponti iroda: Tokió, Japán
Alapítás ideje: 1944. június 21.
Törzstőke: 2014,61 millió JPY
(2018. március 31-i állapot)
Elnök-vezérigazgató: Simizu Ken-icsi
Alkalmazottak száma: 864
(2018. március 31-i állapot)
Web : http://rion-sv.com/

A cég jövőképe

A Rion célja, hogy hang- és rezgésvizsgáló berendezések és technológiák biztosításával piacvezetőként segíthesse minden és mindenki biztonságának és legjobb állapotának megőrzését.

A cég története

A Rion 1944-ben Kobayasi-riken Co., Ltd. néven jött létre, hogy kereskedelmileg hasznosítsa a fizikai és akusztikai kutatásoknak szentelt alapítvány, a Kobayasi Fizikai Kutatóintézet kutatási eredményeit. A Rion legelőször kristályelemeket kezdett gyártani akusztikai berendezésekbe és az ezeket használó készülékekbe, Japánban elsőként.

Ezután a Kobayasi-riken szintén Japánban elsőként kezdett gyártani hallókészülékeket, hogy javítsa a halláskárosultak életét és megkönnyítse számukra a beszéd alapú kommunikációt. A „Rionet” – a Rion hallókészülékeinek márkája – igen népszerűvé és ismertté vált, és továbbra is az egyik piacvezető Japánban. A cég világszerte is terjeszkedik.

1960-ban a Kobayasi-riken megváltoztatta nevét: a Rion első tagja, a RI a japán „tudomány” (rigaku), a második tag, az ON pedig az „akusztika” (onkjógaku) szóból származik.

A hallókészülékek mellett a Rion számos egyéb területre is gyárt berendezéseket. Az audiométereket tartalmazó orvosi műszereket elsősorban a fül-orr-gégészet hasznosítja. Hang- és rezgésmérő berendezéseket igényelnek a kormányhivatalok és a különféle iparágak is, hogy védjék a környezetet és a minőséget a gyártás során. A részecskeszámlálók elengedhetetlenek a félvezetők, gyógyszerek és precíziós berendezések tisztaságának megőrzéséhez. Japánon kívül a külföldi vevők is nagyra értékelik termékeinket.

Amint már fentebb is említettük, a Rion igyekszik megőrizni a technológiákat és törekedni az új technológiák hasznosítására. A Rion büszke szerepére a közjólét elősegítése terén, a hozzájárulására a kényelmes és biztonságos élethez és a műszaki fejlődéshez, és továbbra is igyekszünk, hogy a cég teljesítse küldetését.

A Rion hang- és rezgésmérő berendezések története

Környezetvédelmi kérdések, precíziós gyártás, létesítményfelügyelet stb. segítségével.
A Rion hang- és rezgéstechnológiái folyamatosan hozzájárultak az emberek életének, az iparágak minőségének és a társadalom jólétének javításához.

img_main_01

A társadalom támogatása hangtechnológiákkal

img_square_r_01
N-1101, az első Japánban gyártott kézi hangszintmérő (1955)

Az 1900-as évek közepén a gyárak, a forgalom és az építkezések generálta zajok komoly problémák forrásává váltak Japán városi területein.
Az akusztikai berendezésekkel – mint az érzékelők (mikrofonok, fülhallgatók, pickupok stb.) és a hallókészülékek – kapcsolatos saját technológiáira, valamint a Kobayasi Fizikai Kutatóintézettel való szoros együttműködésre alapozva a Rion elkezdett hangszintmérőket fejleszteni.
1956-ban megjelentette kézi hangszintmérőjét, amelyet utána széles körben kezdtek használni a zajvédelem, az ipari egészségügy stb. terén.
A Rion azóta is kiemelkedő hangmérési technológiákat és berendezéseket gyárt a hatósági testületekkel és a Kobayasi Fizikai Kutatóintézettel együttműködve.

A hangmérő eszközök folyamatos fejlesztése a társadalmi zajproblémák megoldására

img_square_r_02
Az NA-20 „sorozatú” hangszintmérők (1978)

Japán gyors gazdasági növekedése miatt a környezetszennyezési problémák Japán minden területén romlottak. Muszáj volt foglalkozni a zajártalommal, az egyik legfontosabbnak tartott környezetszennyezési problémával és megoldani azt. Számos törvény és kormányrendelet bevezetése után a Japánban a Rion NA-09 hangszintmérője volt az első, a Mérésügyi törvényben elfogadott hangszintmérő.
Azóta a Rion hangszintmérői folyamatosan fejlődtek, hogy megfeleljenek a piac elvárásainak – például hogy legyenek könnyen üzemeltethetők a helyszínen, rendelkezzenek rögzítési funkcióval, elemzési funkciókkal stb. A Rion 1978-ban bemutatott, NA-20 sorozatú hangszintmérői új korszakot nyitottak IC áramköreikkel és a nemzetközi IEC szabványoknak való megfeleléssel.

Rezgésmérő rezgésszennyezés méréséhez a gyorsulásmérő technológiák eredményeinek felhasználásával

img_square_r_03
VM-14 rezgésszintmérő rezgésszennyezés méréséhez (1976)

A nagyvárosban élők számára a rezgések is problémákat jelentenek. A gyárakból és a közlekedésből/az utakról származó rezgések társadalmi problémákat okoztak, ezért szükség lett a helyszínen is könnyen kezelhető rezgésmérőkre. A Rion a (rezgésszennyezés mérésére szolgáló) rezgésmérőket a piezoelektromos kerámiák és a jelfeldolgozás terén alkalmazott technológiáira építette. A Rion 1976-ban megjelent VM-14 rezgésmérője széles körben elterjedt és olyan funkciókat kínált, mint a széles dinamikatartomány, a maximális érték megőrzése és hasonlók.

Repülőgépzaj pontos azonosítása
A Rion repülőgépzaj-figyelő rendszer a repterek melletti környezetet védi

img_square_r_04
Repülőgépzaj-figyelő rendszer

Japánban a repülőgépek zaja is fontos szennyezési problémává vált. A Rion által 1979-ben kifejlesztett repülőgépzaj-figyelő rendszer a repülőgépzajért felelős japán kormányzati és önkormányzati irodák munkáját segítette nagymértékben, mivel a rendszer nemcsak a zaj monitorozására volt alkalmas, hanem a repülés irányát is képes volt megállapítani.
A Rion repülőgépzaj-figyelő rendszere ezután tovább fejlődött, hogy online képes legyen összekapcsolni a repülőtér körüli figyelőpontokat, és Japán számos helyén telepítették is (a Naritai Nemzetközi Repülőtéren, Japán más repterein és a légibázisok körül).

Rion mérőrendszer „csendes” termékek kifejlesztéséhez

1975 után a gyártóknak csökkentenie kellett a hangok és zajok mértékét és ilyen funkciókkal kellett felszerelni termékeiket. Az autóiparban a csökkenteni kellett az üzemi zajt és a kipufogó zaját, és csendesebbé kellett tenni a járművek utasterét is. A „csendes” termékek iránti igény megnőtt a háztartási és az irodai berendezések területén is. Az igények kiszolgálására a Rion hang- és rezgésmérő berendezéseket fejlesztett ki.
Készült például üzemizaj-mérő berendezés az autóipar számára, épületakusztikai mérőrendszer a ház- és épületanyaggyártók számára, valamint egy hangteljesítményszint-mérő rendszer a „csendes” háztartási és irodai berendezéseket gyártani kívánók számára. A Rion különféle mérőeszközeit hatékonyan hasznosítják a gyártás, illetve a kutatás-fejlesztés terén számos cégnél.

Rion szeizmométerek a szociális infrastruktúra figyelésére

Japánban, a gyakori földrengések országában létfontosságú volt egy katasztrófamegelőzési rendszer kiépítése.
A Rion mérőberendezései, a gyorsulásmérés, a megbízhatóság és tartósság terén meglévő professzionális technológiái számos területen járultak hozzá e kérdéshez. Például a Shinkansen és más vasútvonalak esetében a vasúti szabályozórendszerekhez kapcsolódó Rion-szeizmométerek segítik a biztonságos működést. A Rion gyorsulásmérői segítenek a japán gátak baleseteinek megakadályozásában. A Rion-szeizmométerekhez kapcsolódó vezérlőrendszerek földrengések esetén automatikusan lezárnak, majd helyreállítják a transzformátor-alállomások működését. Rion-mérőberendezések segítenek olajipari cégek, vegyi üzemek, acélgyárak és még sok más telephely biztonságos üzemeltetésében is.

Gyártóberendezések megelőző karbantartási technológiáinak támogatása
Rezgésmérők a berendezések diagnosztikájához

A korábbi, emberi erővel végzett vizsgálatok után a japán Rezgésszabályozási törvény meghatározott berendezésdiagnosztikai technológiákat írt elő az ipar számára. A Rion VM-61 kézi rezgésmérője és berendezésdiagnosztikai szoftverei sokat segítenek a karbantartási technológiák továbbfejlesztésében. E célból készítette el a Rion a világ legkisebb, ceruzás típusú rezgésmérőjét, az elemzési funkciókkal is felszerelt rezgésmérőjét és más technológiákat. Ezek a mérőberendezések képesek a forgó gépek – motorok, turbinák, pumpák stb. – rezgéseinek mérésére.
A Rion mérőberendezései segítenek a balesetek megelőzésében a hibák azonosításával, a termék életciklusának figyelésével, a mérési eredmények kimutatta kockázatok jelzésével, valamint a karbantartási költségek leszorításával.

Kérjük, telefonáljon vagy írjon e-mailt! +36 1 336 0400 Kapcsolat

PAGETOP
Copyright © RION Co.,Ltd. Minden jog fenntartva.